Elämäsi rakkaus voi löytyä be2:sta
Rekisteröidy nyt ILMAISEKSI

Elämä voi yllättää

Ihmissuhteissa oli molemmilla omat, jo aika lailla työstetyt kriisit takana ja samalla kumpikin oli oppinut arvostamaan elämää lahjana, joka hupenee uhkaavasti.
Oli pakko tehdä jotain erilailla ja muutettava omia kuvioita tai muuten elämä vain valuu ohi. Alakulo ja painon lisääntyminen kertoi vääjäämättä, että tunne-elämän asiat olivat huonosti. Äreys ja apatia, kyynisyys ja yksinäisyys on valintaa – siis on mahdollista valita toisinkin.
Lapsena ajattelin, että olen ilo, aarre ja salaisuus. Uskon, että se sopii jokaiseen ihmiseen, jos on mahdollista tulla ”sydämellä nähdyksi”. Voisiko tämän ajatuksen löytää todellisena vielä yli viisikymppisenä? Oli pakko miettiä uudelleen, mikä on asioissa tärkeysjärjestys? Jotain olennaista on muututtava!

Netin kautta päätimme etsiä etupäässä ihmisiä, joiden kanssa voisi vaihtaa oikeita ajatuksia. "Be2"-sivusto oli meidän kohtaamispaikka, tulimme sinne samoihin aikoihin. Kalle otti yhteyttä minuun, ystävänpäivänä!

Säikähdin, vaikka viesti oli iloinen yllätys. Profiilia katsoessani pitkä välimatka tuntui helpottavalta – tarvitsin tilaa ja turvallista etäisyyttä. Huomasin myös reagoivani yhteydenottoon vetäytymisellä ja itseäni vähättelemällä – juuri tämä tapa asennoitua itseeni ja toisiin oli osa kipeää ongelmaani. Pohdin ajatusta, että viestin takana on todellinen ihminen. Päätin ottaa haasteen vastaan – kirjoitin takaisin. Ajattelin, että jos näin voi löytää hyviä keskustelukavereita, niin voisin omissa asenteissanikin ojentautua ja kasvaa ihmisenä. Mahdollisesti jopa ”oman” ihmisen löytämistä ajatellen, Premium-jäsenyyden hinta ei ole sen rinnalla kallis.

Aloimme kirjeenvaihdon, joka kävikin hyvin nopeasti mielenkiintoiseksi. Meillä oli sama ”sävel” – töistä oli kiire kotiin päästä avaamaan sähköpostia.”
Kirjoittaen menimme yllättävän nopeasti aina vaan todellisimpiin ja syvempiin asioihin.

Kirjoitimme aluksi pari viikkoa tiiviisti. Ilo kosketti, totesimme molemmat, että hyvä asia saa aikaan hyviä muutosta myös arkipäivän asioissakin.
Kuvan näkeminen toisesta oli seuraava löytö, ”hän ” on todellinen.
Parin viikon päästä otimme käyttöön Skypen. Palapeliin tuli taas uusi osa. Ensin olivat ajatukset ja sanat, sitten valokuva ja nyt myös ääni. Kotona alkoi viihtyä hyvin, koska sai olla yhteydessä toiseen ja kuulokkeet korvilla tuli huomaamatta oltua aluksi useitakin tunteja ja päivittäin – tämä oli meidän kahden juttu. Meillä oli yhteinen sävel – puhuimme samaa kieltä.

Sovimme ensimmäisen tapaamisen Hämeenlinnaan ja tunne oli mielenkiintoinen kohdatessamme ”livenä”. Tuttuus ja hämmennys olivat samaan aikaan läsnä. Ajatus: tunnen tuon toisen, vaikka näen ensimmäisen kerran – olimme kuin aarrearkun äärellä - uskaltaisiko avata ja katsoa sisälle? Tapaamisesta jäi jäljelle ikävä toisen luo ja levollinen olo. Elokuvateatterissa kokemus lepäämisestä toisen kainalossa antoi varmuuden, tässä on hyvä olla. Käden kosketus kertoi enemmän kuin tuhat sanaa.

Pohdimme iltaisin Skypessä meille tärkeitä asioita: toisen kunnioittamisen merkitystä, rajoja, omaa tahtoa, suhdetta lapsiin ja sukuun… aiheista ei ole ollut puutetta.
Matka ei ole läheisyyden este, jos kaksi sitoutuu yhteiseen matkaan.
Toukokuun lopulla tiesimme, että sitoudumme toisiimme ja menimme kihloihin, suhteemme muuttui julkiseksi ja se tuntui hyvältä.

Suunnittelemme nyt yhteistä tulevaisuutta ja katsomme eteenpäin – elämä on lahjaa ja tiedämme myös, että kykenemme luopumiseen, sitoutumiseen ja läheisyyteen.
Painoindeksimmekin ovat asettuneen huomaamatta kohdalleen. Hyvä olo heijastuu koko olemuksen. Olemme toisillemme nyt myös iloa, aarretta ja salaisuutta – moni kysymys on jo saanut vastauksen. Kysymyksiä riittää aina, se kuuluu elämään. Katsomme yhdessä eteenpäin monesta menneestä kokemuksesta viisastuen ja luottaen, käsi kädessä.
 
Satisfied Users